De ce să lucrezi în străinătate?

Din anul 2009 economia mondială nu mai este stabilă așa cum a fost. Ca și în multe alte țări, această instabilitate influențează piața de muncă din Romania. Oamenii își pierd locurile de muncă și sunt nesiguri în ceea ce privește viitorul lor. În același timp, companiile din Olanda caută persoane motivate și energice care să rezolve problemele lor de muncă. Acestea oferă o gamă largă de locuri de muncă, de la producție la poziții de management.

Mersul în străinătate la lucru poate însemna mult pentru dvs:

• Se câștigă bani frumoși (de până la de 3 ori nivelul din Romania!)
• Experiențe noi
• Cunoașterea de oameni noi
• Aventuri și noi posibilități legate de carieră
• Crearea unui viitor nou pentru dvs. și pentru familia dvs

Istoric

Olanda este o țară vest-europeană înconjurată în partea de vest de Marea Nordului, în partea de sud se învecinează cu Belgia iar în partea de est cu Germania. Amsterdam este capitala însă guvernul își are sediul la Haga. Sistemul politic olandez este reprezentat de o monarhie constituțională cu administrație parlamentară. Guvernul este condus de rege și de miniștrii săi. Olanda este unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene (împreună cu Belgia și Luxemburg, cunoscute ca cele trei țări Benelux).

Aproximativ jumătate din teritoriul Olandei se află sub nivelul mării, țara având multe râuri și lacuri. Din punct de vedere istoric, Olanda este cunoscută pentru luptele împotriva apei și inundațiilor. Astăzi, Olanda este faimoasă pentru tunelele și canalele sale de scurgere cât și pentru capacitate de a gestiona nivelul apei și sistemele sale (de exemplu – se poate vedea calea unde, pe o parte apa este la nivelul ochiului iar pe partea opusă: la scară largă mai jos). În trecut, morile de vânt ajutau la păstrarea uscăciunii însă în prezent reprezintă una dintre cele mai cunoscute caracteristici ale peisajelor olandeze. Suprafața totală a țării este de 41.526 km2. Termenul de Olanda se regăsește și în denumirile a două provincii: North Holland și South Hollnad (în total Olanda are 12 provincii).

Viața în Olanda

Moneda oficială a Olandei este EURO. Țara are un impozit progresiv iar traiul de aici este considerat relativ scump. Deși limba oficială este limba olandeză, țara este foarte internațională – aproape fiecare locuitor poate comunica fluent în limba engleză. Este foarte important de știut că olandezii sunt niște oameni foarte direcți și foarte draguți. Nu ezitați să le cereți sfatul ! Sistemul de cumpărături din Olanda este radical diferit de cel din Romania. În marea majoritate, în Olanda magazinele sunt deschise în fiecare zi lucrătoare de la 9.00 sau 10.00 am până la orele 18.00. Sâmbăta majoritatea magazinelor sunt deschise până la 17,00 iar lunea (lunea dimineață) o mare parte din magazine sunt închise. În orașele mari, multe magazine sunt deschise și duminica. Fiecare provincie are propria noapte de cumpărături (o zi pe săptămână, în funcție de locația în care magazinele sunt deschise până la orele 21.00.

Munca în Olanda

Toți rezidenții Olandei cât și migranții din alte țări ale Uniunii Europene trebuie să fie asigurați. În momentul în care începeți să lucrați în Olanda prin Westflex vi se va oferi o gamă de garanții sociale. Este important să știți că puteți cere o rambursare a impozitelor și a contribuțiilor de asigurări sociale de la Statul olandez. Aceasta depinde de salariul brut anual al fiecărei persoane. Angajații care au copii pot primi o alocație pentru aceștia însă aceste formalități se vor efectua independent de către fiecare persoană în parte. Westflex nu numai că vă oferă oportunități de locuri de muncă noi și sustenabile în Olanda ci și oferă tuturor angajaților societății posibilitatea de a-și îmbunătăți competențele individuale – de a învăța limba olandeză la cursuri organizate special pentru angajați, gratuit iar fiecare student obține un bonus de prezență! Companiile pentru toți studenții care lucrează oferă transport gratuit către și de la cursurile de limbă !

De cine avem nevoie ?

Westflex are oferte de locuri de muncă interesante pentru tine ? Depinde !

Dacă ești:

• Entuziast
• Motivat
• Ambițios
• Energic
• Sociabil
• Bilingv (vorbitor atât de limba româna cât și de limba engleză)
• Doritor să înveți

Atunci poate avem chiar acest loc de muncă pentru tine. Vino la biroul nostru din Suceava și află mai multe despre posibilitățile oferite. De asemenea, poți verifica referințele noastre sau te poți înscrie imediat.